Vi använder cookies! Om du tycker det är ok, klickar du bara på "Acceptera alla". Du kan såklart välja vilken typ av cookies du vill ha genom att klicka på "Inställningar"
Tillbaka

5 inredningstrender att inspireras av våren 2024!

Med en färgskala som inspireras av påskens livfullhet bjuder vårens trender på en spännande mix av färger och mönster men även naturens lugn. Läs vidare för att upptäcka de senaste inredningstrenderna.

Vårens trender 2024

• Blått och pasteller

• Lekfulla färger och mönster

• Lugn och komfort

• Hållbarhet

• Organiska former och linjer

Vårens färger – blått och mjuka pasteller

Ljus i alla trendiga nyanser från Lagerhaus. Få in blått i hemmet med blommor och tyg.

Vårens färgpalett präglas av starka nyanser som möter mjuka pasteller. I fokus står trendfärger som koboltblå och vibrerande rosa, som elegant kontrasteras mot himmelsblå och syrenlila. Men fortfarande har naturens neutrala toner i pistage, sand och benvit en grundläggande plats i vårens palett.

Livligt och lekfullt

Nu går vi ifrån det minimalistiska och vidare till det livliga och lekfulla. Vårens inredningstrender bjuder in till att pynta hemmet med påskens livfulla färger. Låt påskens färgskala följa med hela våren och kombinera med moderna dekorationer för att skapa en personlig och trendig touch som sprider glädje under hela säsongen. Pynta med grönt i olika nyanser, smörgult och syrenlila för att välkomna våren och lämna mörkret bakom dig.

Lugn och komfort i hemmet

Vaser, glas och textilier från Hemtex

Textilier och dekorativa detaljer skapar en hemtrevlig och inbjudande atmosfär. Våren är en tid att omfamna det naturen och låta lugnet genomsyra ditt hem med komfort och ro. Organiska former, böljande kurvor och mjuka linjer återfinns i kuddar, speglar och gardiner för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär. Nu vill vi ha trygghet, skapa personliga hem att leva i och njuta av. Att också bjuda in naturen i form av gröna växter i rustika krukor och blomstrande buketter i höga vaser skapar en hemtrevlig känsla. Dessutom ger odling en lugnande energi.

Hållbar inredning - för en stil som varar

Vaser, krukor och matta från Hemtex

Hållbarhet blir allt viktigare - även inom inredning. Att använda återvunna material och naturinspirerade element, såsom trä, sten och linne, utgör en viktig del av vårens inredningstrender. Genom att välja hållbara material kan vi skapa ett hem som inte bara är vackert, utan även håller för en lång tid framöver. Detta kan också ses som en motreaktion till den nyrenoverade och minimalistiska stilen som regerat länge, nu vill vi ta vara på det vi har och fortsätta inspireras till härliga diy-projekt och personliga hantverk.

Med vårens inredningstrender kan du skapa ett hem som inte bara välkomnar våren, utan också speglar din personliga stil. Besök Lagerhaus och Hemtex för ännu fler tips på hur du kan låta vårens färger och inredningstrender låta hemmet stråla!