Vi använder cookies! Om du tycker det är ok, klickar du bara på "Acceptera alla". Du kan såklart välja vilken typ av cookies du vill ha genom att klicka på "Inställningar"
Tillbaka

Vårens modetrender 2024 – plaggen, färgerna, accessoarerna

Äntligen vår! Strålande sol (nåja) och nytt härligt mode (jadå)! Nu är dags att uppdatera garderoben med säsongens hetaste trender. Från mjuka pasteller och denim till eleganta snitt och draperingar. Här är allt du behöver veta för att ha koll på vårens mode 2024!

5 trender att ha koll på 2024:

• Denim on denim

• Elegant minimalism

• Draperingar

• Skimrande metallic

• Pastellfärger

Denim on denim

Jeansjacka och jeanskjol från Gina Tricot. Jeans och vit t-shirt från Kappahl.

Fåglarna kvittrar, solglasögon på nästippen, vita sneakers på sopade gator – vad som saknas? Jeansen såklart! Denim är en trend som håller år efter år och i vår är det extra trendigt att matcha denim med denim! För dig som inte vill gå all in på double denim kan såklart nöja dig med en jacka, skjorta, kjol (lång!) eller ett par jeans. Vida, bootcut eller uppvikta ska de vara. Eller varför inte en accessoar i det trendiga tyget? Och färgen? Blå!

Elegant minimalism

Satinkjol från Gina Tricot. Linnekjol, väst och kostym från Kappahl.

Här har vi även en trend som likt denim flirtar med 90-talet. Denna säsong hämtar vi inspiration från det feminina i pudriga färger, långa kjolar i siden och satin (denim så klart) samt den mer klassiska svarta klänningen och kostymen. Matcha skräddade plagg med denim och bastoppar för den där effortless chic-looken. När värmen kommer är capribyxan det självklara valet! Midjan är fortsatt låg och droppar även på klänningar och kjolar.

Draperingar

Svart klänning från Kappahl. Vit klänning från Gina Tricot.

Till våren och sommarens fester och högtider är draperade klänningar och plagg ett stilsäkert val. Bekvämt, böljande och elegant. Matcha med sneakers till vardags och sätt på dig klackarna när det vankas fest.

Skimrande metallic

Blus i brons och set i silver från Kappahl. Guldörhängen från Gina Tricot.

Guld, silver och brons - våren 2024 ska skimra i metallic! Stora statement-örhängen, handväskor i silver eller varför inte en klänning i glänsande guld? Låt både enstaka plagg och accessoarer pigga upp en vardagslook.

Mjuka pasteller

Blårandig blus från Gina Tricot. Gul skjorta från Kappahl. Blått set från Gina Tricot.

Vilka färger är det som gäller våren och sommaren 2024? Färgerna som är extra trendiga, utöver denim och metallic, himmelsblå, smörgula toner, pudrigt rosa och syrénlila. Blått i alla toner är dock den allra starkaste trendfärger 2024, från den mjuka himmelsblå till stark koboltblå.

Bubblare – randigt! Breda, smala, vertikala, horisontella, denna säsong är randen tillbaka åt alla håll.

I Galleria Duvan hittar du flera butiker, bland annat Gina Tricot och Kappahl, där du hittar säsongens senaste nyheter och mycket mer! Välkommen in.